För dig som är aktiv idrottare

Här på SWE3.se hittar du information om förbundet SWE3 och dess verksamhet. För information som rör en av våra idrotter – amerikansk fotboll, flaggfotboll eller landhockey – så gå in på respektive idrotts sida. Där hittar du tävlingsbestämmelser, regler, information om övergångar etc.

Under fliken Information och verktyg har vi samlat information som är till stöd för dig som aktiv idrottare. Där finns information licenser, regler kring doping, övergångar, ekonomiska stöd och idrottsförsäkringar.

Kombinera idrott med studier

Elever på RIG (Riksidrottsgymnasium) och NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) går ett vanligt gymnasieprogram med ämnet specialidrott som kan läsas upp till 700 poäng. Studierna är anpassade för att kunna träna och lära elitidrott på dagtid. Till elevernas hjälp finns kompetenta lärare med spetskunskaper inom de specifika idrottsgrenarna. Du kan läsa mer om RIG och NIU på Riksidrottsförbundets hemsida. I amerikansk fotboll finns det ett riksidrottsgymnasium (RIG) i Uppsala och nationellt godkänd idrottsutbildningar (NIU) i Göteborg, Solna, Karlstad, Kristianstad, Malmö, Uppsala och Örebro. Läs mer om RIG och NIU här

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.

15585

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!