Är aktiv idrottare

På våra SWE3-sidor hittar du information om förbundet SWE3 och dess verksamhet. För information som rör en av våra idrotter – amerikansk fotboll, flaggfotboll eller landhockey – så gå in på respektive idrotts sida. Där hittar du tävlingsbestämmelser, regler, information om övergångar etc.

Kombinera idrott med studier

Det finns två olika möjligheter för elever som vill kombinera elitidrott med studier på gymnasienivå. Elever på både RIG (riksidrottsgymnasium) och NIU (nationellt godkänd idrottsutbildning) går ett vanligt gymnasieprogram, med ämnet specialidrott som kan läsas upp till 700 poäng. Studierna är anpassade för att kunna träna och lära elitidrott på dagtid. Till elevernas hjälp finns kompetenta lärare med spetskunskaper inom de specifika idrottsgrenarna. Du kan läsa mer om RIG och NIU på Riksidrottsförbundets hemsida

I amerikansk fotboll finns det ett riksidrottsgymnasium (RIG) i Uppsala och nationellt godkänd idrottsutbildningar (NIU) i Göteborg, Solna, Karlstad, Kristianstad, Malmö, Uppsala och Örebro.

Hjälp oss nå ut

Använd formuläret nedan för att skicka in matchrapporter, lyfta fram profiler inom din förening och för att berätta om vad som händer inom er klubb.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.