Fortsatt guldglans över Arlanda Jets

Arlanda Jets tog sitt sjätte raka guld när SM-slutspelet i flaggfotboll avgjordes i Nässjö den 24 september.

Se hela finalen i efterhand på SWE3 Play

Efter att ha tagit sig igenom Riksserien för damer obesegrade väntade AIK i finalen på Skogsvallen i Nässjö för Arlanda Jets. Och den som hoppades på att AIK skulle kunna skrälla i finalen fick snabbt sina förhoppningar grusade. AIK tog förvisso en tidig interception men det var favoriterna Arlanda som tog ledningen när Jenny Sagbrant höll sig framme och tar emot en touchdownpassning från Anna Brolin efter sju spelade minuter. Och därefter rullar det på för Arlanda.

Samme Sagbrant tar emot två ytterligare touchdownpassningar i den första halvleken samtidigt som Nina Lindholm och Anna Brolin plockade ned en vardera, samtliga på passningar från Erica Mörk. Detta fastställde halvtidsresultat till 35–0 i Arlanda favör.

Matchens MVP i Arlanda, Jenny Sagbrant, hann ta emot sin fjärde touchdown innan Martina Karlsson i den andra halvleken kan reducera för AIK fram till 42–7, vilket också blir slutresultatet. Guldet var Arlanda Jets sjätte raka och för de svenska guldglänsande mästarlaget väntar nu Champions Bowl i oktober.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.

15585

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!