U19-final på Sola Arena i Karlstad

Årets SM-final i den amerikanska fotbollens U19-serie spelas på Sola Arena i Karlstad lördagen den 4 november. ”Vi kommer göra vårt absolut yttersta för att skapa en grym finalatmosfär”, säger Per-Arne Forsman, ordförande i Carlstad Crusaders.

Efter fjolårets SM-final i U19-serien som spelades på Hästhagens IP – med Limhamn Griffins / Göteborg Marvels som svenska mästare efter att ha besegrat Kristianstad Predators i finalen – kommer finalen för säsongen 2023 att spelas i Karlstad med avspark kl. 15.00 lördagen den 4 november.

– Det är jättekul att få förtroendet att få arrangera ytterligare en final på vår nya fina Sola Arena här i Karlstad. Vi ser framemot att få visa upp Sveriges två bästa U19-lag och vi kommer göra vårt absolut yttersta för att skapa en grym finalatmosfär och hoppas att så många som möjligt tar sig till Karlstad för att hjälpa oss, säger Per-Arne Forsman, ordförande i Carlstad Crusaders.

Semifinalerna spelas sista helgen i oktober. Carlstad Crusaders, vinnare av U19 Södra för säsongen 2023 med poängskillnaden 203–19, tar sig an Stockholm Mean Machines på hemmaplan i den ena semifinalen. I den andra ställs AIK, som slutade seriespelet med fem segrar och en förlust och vann U19 Norra två poäng före Stockholm Mean Machines, emot de regerande svenska mästarna Limhamn Griffins på Bergshamra IP i Solna.

15585

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!