Distriktlagsverksamheten för U15 återuppstår

Nu står det klart att SWE3-distrikten Västra, Mellersta, Stockholm och Södra kommer att anordna distriktslagsspel i amerikansk fotboll under 2023. Distriktslagsverksamheten, som då var för U17, drogs ursprungligen igång 2005 och pågick under fem år där samtliga dåvarande distrikt stod som arrangör vid ett tillfälle. Distriktslagen var första steget för många duktiga svenska spelare.

Bakom initiativet står distriktsrepresentanterna Anders Johansson (Stockholm), Aleksi Nyström (Mellersta), Josef Nguzo (Västra) samt Christian Glasnovic och Tyson Guillen (Södra). Distriktens förhoppning är att detta ska ge ungdomsverksamheten välbehövlig utvecklingen och energin och målsättningen är att stimulera amerikansk fotboll i de yngre åldrarna och att hjälpa den amerikanska fotbollen att växa.

Årets distriktslagsturnering kommer att spelas i Kristianstad den 1–2 juli och samtliga distrikt kommer att hålla i tre uttagningar/träningsdagar för att sedan ställa sina färdigheter på prov under turneringen.

Är du som spelare intresserad av att delta i ditt distriktslag? Skicka in en intresseanmälan via detta formulär så återkommer din tränare med informationen med just ditt distrikts träffar.

Är du intresserad att vara en del av distriktslaget som tränare eller lagledare? Skicka in en intresseanmälan via detta formulär.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.

15585

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!