Herrlandslagets förberedelser inför EM-året 2023

Herrlandslaget i amerikansk fotboll spelar i år EM-semifinal följt av en EM-final eller bronsmatch samt en trolig Finnkamp i oktober. Här hittar du mer information om landslagets planering för 2023 samt hur spelare och coacher kan bli en del av landslagsverksamheten.

Tävlingsåret för det svenska herrlandslaget i amerikansk fotboll inleds med ett träningsläger 2–5 mars. Platsen meddelas senare och till lägret kommer ca. 75 spelare att kallas.

Nästa läger hålls inför EM-semifinalen som spelas mot Finland på bortaplan den 5 augusti. Förlägret hålls den 2–4 augusti och till detta kommer ca. 50 spelare att kallas.

Finland står för motståndet också i den klassiska Finnkampen som i år spelas helgen 7–8 oktober i Stockholmsområdet med samling för spelare och stab dagen innan match, detta event är ännu inte helt fastslaget.

Herrlandslagets tävlingsår avlutas med en EM-final eller en bronsmatch beroende på resultatet i semifinalen mot Finland. Final och bronsmatch spelas helgen 28–29 oktober med ett förläger den 25–27 oktober. I den andra semifinalen spelar Österrike mot Italien och spelplats för final och bronsmatch avgöras av de deltagande lagen i matcherna.

Utöver läger och matcher genomförs under hela året videomöten mellan spelare och stab och en löpande spelarutveckling som en del av landslagsverksamheten.

Intresseanmälan för spelare

Ledarstaben för herrlandslaget i genomför just nu en inventering av svenska spelare intresserade av en plats i herrlandslaget under säsongen 2023 och framåt. Redan har närmare 100 spelare anmält intresse vilket är glädjande och visar på vilket stort intresse det finns för herrlandslagets verksamhet.

Spelare intresserade av möjligheten att spela i landslaget, särskilt de som inte redan finns på ledarstabens radar, fyller i detta intresseformulär.

Deadline för intresseanmälan är söndagen den 22 januari och spelare kommer att kontaktas med start den 3 februari för en uppföljning.

Intresseanmälan för coacher

Landslaget driver sin verksamhet med en optimerad ledarstab vilket gör att det också finns möjlighet för intresserade coacher att vara en del av landslagsverksamheten. 

Som ”Graduate Assistant” deltar du som coach på egen bekostnad på videomöten, camps och eventuellt även matchdagar och det är en möjlighet att få en inblick i landslaget, att kunna utvecklas som coach och i sin tur bidra till att utveckla spelare och landslaget och att visa upp sig inför eventuellt kommande landslagsuppdrag.

Är du coach och intresserad, kontakta förbundskapten BD Kennedy på bd.kennedy@swe3.org senast den 31 januari med ditt amerikanska fotbolls CV.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.

15585

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!