Juniorlandslaget under våren 2023

Den 9 april spelar herrjuniorlandslaget i amerikansk fotboll EM-semifinal mot Danmark i Kristianstad. Här hittar du mer information om landslagets planering och verksamhet under våren 2023.

Under ledning av förbundskapten Sebastian Brinkenfeldt hölls i december öppna uttagningsträffar till juniorlandslaget (10 december i Örebro, 17 december i Malmö och 18 december i Uppsala) och träffarna följs upp av ett uttagningsläger på Bosön på Lidingö den 18–19 februari.

Uttagningslägret på Bosön är öppet för coacher som önskar att delta för att se och lära, anmäl intresse till sebastian.brinkenfeldt@swe3.org.

Förberedelserna är inriktade på EM-semifinalen mot Danmark, en match som spelas i Kristianstad den 9 april med preliminär samling inför matchen för spelare och stab torsdagen den 6 april.

I den andra EM-semifinalen möts Finland och Österrike och vecka 37 väntar EM-final och bronsmatch. Mer information om denna match för svensk del kommer efter EM-semifinalen.

Inför landslagsåret 2023 har ledarstaben förstärks med två namn. Det är August Bryhn som ansluter till den offensiva staben som WR-coach, vilket gör att Frederik Moss Nielsen tar över som RB-coach och att Elliot Krogius, som under 2022 ansvarade för running backs, blir assisterande DB-coach. Utöver August har också Robin Alexanderson anslutit till staben som Head of Operations med ansvar för mycket av det bakomliggande arbete med juniorlandslaget.

15585

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!