Svensk sjätte- respektive åttondeplats i EuroHockey 5s Championships

Det blev förluster för såväl det svenska dam- som herrlandslaget i de avslutande matcherna i EuroHockey 5s Championships 2024 i Polen.

Resultaten innebär att damerna slutade på en sjätteplats i turneringen, som vanns av Polen som besegrade Ukraina i finalen, medan de svenska herrarna slutade på en åttondeplats. Även på herrsidan vanns turneringen av Polen, och även där det Ukraina som besegrades i finalen.

Herrlandslaget inledde turneringen med att besegra Finland med 4–3, men därefter blev det förluster mot Ukraina, Litauen, Schweiz, Turkiet och en avslutande ny förlust mot Litauen. Bäst svensk målskytt i turneringen blev Jan-Olof Rydin med sina sju mål, följt av Max Taylor med tre.

Damlandslaget inledde även de med vinst, 12–3 mot Luxemburg och man besegrade också Finland med 16–0. Men förluster blev det mot Polen, Wales och i den avslutande matchen mot Turkiet i turneringen för svensk del. Bäst målskytt i Sverige under turneringen blev Emilia Kalling-Smith med sina nio mål följt av Nora Thien med åtta.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.

15585

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!