Viktiga steg framåt när damlandslaget höll läger i Partille

Den 25 november träffades damlandslaget i landhockey igen efter deltagandet i European Hockey5s i Polen i somras. Laget samlades i Göteborg och trots att många spelare rest långt var stämningen på topp när laget lämnade minusgraderna utomhus för att inta sporthallen i Partille.

Att vänja sig till spel inomhus är för många landhockeyspelare mer vana vid spel på större plan utomhus en omställning. Men under lägrets fyra träningspass var de tydligt hur farten och kvaliteten i övningarna hela tiden höjdes och hur laget allt mer börja agera just som ett lag, det berättar Ella Sampers, lagledare för damlandslaget.

Förbundskapten Felix Hörnschemeyer och assisterande Filip Wilander lade upp taktiken för den kommande landslagssäsongen, en taktik som sattes genom såväl teoretiska pass som under träningspassen på plan.

– Trots minimalt med tid tillsammans tycker jag vi åstadkom stora steg framåt och kunde uppnå en önskad kontinuitet i vårt spel. Spelarnas mångsidigt gör att de kan flyttas runt på många olika positioner, vilket också är en viktig charm med spel inomhus, berättar Ella Sampers, lagledare i damlandslaget.

Landslaget stod också värd för ett träningspass med yngre landhockeyspelare, ett pass som innehöll såväl lekar som landhockeyövningar. Och barnen och ungdomarna fick inte mins möjligheten att spela med svenska landslagsspelare, något som förhoppningsvis kan inspirera de som kan komma att representera Sverige i framtiden.

– Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med helgen. Vi har en grupp dedikerade och motiverade spelare som tillsammans med landslagsledningen jobbar hårt för att förberedda oss på bästa tänkbara sätt inför kommande utmaningar som först och främst är Mason Cup i Köpenhamn i januari och EM på Irland i februari, avslutar Ella Sampers.

15585

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!